Betting ordbog

Betting ordbog

Vi har her på iBet.dk udarbejdet en ordbog, som skal være med til, at hjælpe nye personer i odds-verdenen. I ordbogen vil der være forklaringer på de mest anvendte begreber inden for bookmaking. De forskellige udtryk og begreber er opstillet i alfabetisk rækkefølge, hvilket skal være med til at gøre brugen lettere. Ordbogen vil indeholde de vigtigste forklaringer, og er derfor ikke et komplet opslagsværk for alt inden for betting. Dette er en hjælp til alle, så prøv dig frem og udforsk din viden.
Har du ændringer eller tilføjelser er du velkommen til, at kontakte os på følgende mailadresse: support@ibet.dk

Asian Handicap
Asian Handicap er et handicap-system, som adskiller sig fra det almindelige og velkendte handicap-system. Hovedessensen i dette system er ganske enkelt – at undlade muligheden for det uafgjorte resultat. Læs alt omkring Asian Handicap her (link til artiklen omkring Asian Handicap).

Banker
En banker er en kamp, som man REGNER med er 100% sikker. Det kunne f.eks. være en Manchester United sejr over SønderjyskE i en indledende runde til en international turnering. Oddset er meget lavt, og man kan på den måde krydre sin kupon lige på, eller sit systemspil.

Bankroll
Bankroll er det beløb, som man individuelt har afsat til at bruge på odds. Et eksempel kan være, at man siger til sig selv, at jeg hver måned har 1000 kr. til odds. Det er her vigtigt, at man vurderer med sig selv, hvor stort et beløb, som man er villig til at ofre og hele tiden have i mente, at det ”aftalte” beløb kan være tabt ved månedens udgang.

Bet
Et bet er lig med væddemål – det spil man vælger at lave. Bettet kan består af én eller flere kampe.

Betvalue
Betvalue er et ord, som bliver brugt hele tiden inden for denne verden. Helt bestemt, så er det et udtryk for værdien af et spil. Værdien bliver vist, som produktet af oddset, samt den chancevurdering som man hver i sær vurderer udfaldet. Set ud fra en matematisk synsvinkel, så kan man udregne om der er ”værdi” i spillet. Dette kan gøres på følgende måde:
Hvis f.eks. oddset er på 1,90, og man ud fra egen intuition vurderer, at chancen for at væddemålet går hjem er ca. 50%, så kan den såkaldte betvalue udregnes på følgende måde: Odds x chancevurdering = betvalue. I dette tilfælde er oddset på 1,90 og vi har givet væddemålet 50% chance for succes. Derved kan betvalueen hurtigt regnes ud: 1,90 x 50 = 95. Normalt siger man, at man kun spiller væddemålet, hvis betvalueen er over 100. I dette tilfælde er den kun på 95, hvilket vil sige, at oddset ikke er højt nok, set i forhold til den risiko der er for at tabe væddemålet.

Betting slip
Betting slip er blot et engelsk udtryk for spillekupon.

Dobbeltchance
Dobbeltchance er en sikkerhedsgardering, som man kan gøre sig under valg af væddemål. En dobbeltchance er, hvor man sikre sig på den måde, at man egentlig i teorien udelukker muligheden for det uafgjorte resultat – DOG ikke helt. En dobbeltchance er, hvor man spiller på enten 1 eller 2, samt x. Dvs. i følgende kamp, kan muligheder under dobbeltchance være følgende:
Chelsea – Manchester United
1 = 1,90 X = 3,40 2 = 2,30

Her er der 3 udfald for kampen. Ved at spille dobbeltchance, så kunne oddsene se ud på følgende måde:
Chelsea + Uafgjort = 1,45
Manchester United + Uafgjort = 1,57

Nu har man inddraget muligheden for X i spillet, og væddemålet vindes selvom kampen skulle ende uafgjort. Dog er oddset faldet i forhold til det oprindelige odds, men der er større chance for gevinst på denne måde.

Double
En double består af 2 kampe, hvis odds ganges sammen. Begge kampe skal vindes for, at der er gevinst.
F.eks.
Chelsea – Manchester United = 2 = 2,30
Liverpool – Arsenal = 1 = 2,10
Samlet odds = 2,30 x 2,10 = 4,83

Draw no bet – DNB
Draw-no-bet er en spilmulighed, som gør væddemålet mere ”sikkert”. Intet er dog sikkert i denne verden, men som navnet siger; Ved udfaldet uafgjort, bliver væddemålet nulstillet. Dvs. oddset går til odds 1,00, og man får indskuddet retur.

Flatbetting
Flatbetting er, hvor der altid placeres det samme indskud, som ofte er en procentsats af ens samlede bankroll. Dette er et simpelt system, som alle kan være med på, og der er ingen store udregninger eller fiduser omkring indskuddet, da man altid ved at det f.eks. udgør 5% af den samlede bankroll.

Indsats
Er det beløb, som der placeres på et væddemål.

Livebetting
Livebetting er som navnet også siger, noget der sker live. Dvs. det er hvor man oddser på en kamp, som allerede er i gang. Ved at liveoddse kan man f.eks. oddse på en favorit, som eksempelvis er kommet bagud tidligt i kampen. Da holdet er kommet bagud tidligt i kampen, så stiger oddset på dem, da det er sværere for dem, at vinde kampen, hvilket gør at mange bruger meget tid og penge på liveodds. Der kan være guldgruber at hente her.

Money Line
Money Line, også kaldet ML bruges oftest ved f.eks. ishockey, hvor man ved dette spil inkluderer både overtid og straffeslag.

Multispil
Dette er det modsatte af en single. Her spilles der på mere end blot én kamp, og kan både være 2, 3 eller 4 kampe. Disse kan spilles lige på, eller som systemspil. Når der er tale om et multispil, så er risikoen for at oddset vælter større, dog er den potentielle gevinst også større, da de forskellige kampes odds skal ganges sammen.
F.eks. med en double;
Chelsea – Manchester United = 2 = 2,30
Liverpool – Arsenal = 1 = 2,10
Samlet odds = 2,30 x 2,10 = 4,83

Odds-slashing
Dette betyder blot, at et odds falder ud fra, hvordan kampen bliver spillet hos de forskellige bookmakere. Jo mere en kampe bliver spillet, jo oftere falder oddset hos bookmakerne.

Single
Når der kun spilles på 1 kamp.

Systemspil
Et systemspil er, hvor man sætter et multispil i system. Der er mange forskellige typer af systemspil, men de oftest anvendte kunne være følgende: 2/3, 2/4, 2/5, 3/4, 3/5 og 3/6. Det første tal inden skråstregen fortæller, hvor mange væddemål/kampe der skal gå hjem, før at der er gevinst på systemspillet. Det andet tal efter skråstregen fortæller, hvor mange kampe, der systemet består af.
Et eksempel på, hvordan et systemspil er bygget op:
Systemspil 2/4: Her indgår der i alt 4 kampe i systemspillet, men kun de 2 af dem skal gå hjem før, at der er gevinst på kuponen. De fire kampe bliver kombineret, så de består af doubler. Dette giver alt i alt 6 doubler – disse doubler kan opstilles på følgende måde: AB, AC, AD, BC, BD, CD. Når der er 6 kombinationer, så er der tale om 6 væddemål, dvs. at det indskud der bliver placeret pr. række skal ganges med 6.

Et andet systemspil kunne være 3/4: Der er her tale om 4 kampe i systemspillet, hvor de 3 af dem skal gå hjem for, at der er gevinst. Da der er 3 kampe, som skal gå hjem, så er der her tale om tripler (tre kampe ganget med hinanden). Ud fra de 4 kampe, der indgår i systemspillet bliver der her dannet 4 tripler, som kan opstilles på følgende måde: ABC, ABD, ACD, BCD. Her skal minimum de 3 af kombinationerne gå hjem for, at der er gevinst på kuponen.

Tripler
Her er der tale om 3 kampe, som er spillet lige på. Alle 3 kampe skal gå hjem for, at der er gevinst. Oddset bliver højere på denne kupon, men risikoen for at kuponen vælter er betydelig højere.

Trixie
En trixie er en spilmulighed, som fx en double eller tripler. En trixie består af 4 væddemål, dvs. at man har 3 kampe på sin kupon. Hvis man vælger at spille denne mulighed, så spiller man følgende: Systemspillet 2 ud af 3, samt lige på.
Et eksempel kunne være følgende:
Du har 3 kampe, som du har valgt at spille.
Chelsea – Manchester United = 2 = 2,30
Liverpool – Arsenal = 1 = 2,10
Manchester City – Tottenham = 1 = 1,80

Disse kampe bliver spillet, som 2 ud af 3 – SAMT lige på, så man også prøver kombinationen, hvor alle tre kampe skal gå hjem.

Siden opdateres løbende…